Programok, érdekességek szállásaink környékén

Kenutura

Kenutúra a Ferenc csatornán:

Magyarország déli részét és Szerbia északi részét összekötő, gazdag történelmi múlttal rendelkező, nemzetközi jelentőségű vízgazdálkodási, műszaki létesítmény. Magyar oldalon Bajánál ágazik ki a Sugovicából és Szerbiában, Bezdánnál, a Sebesfoki zsilipnél torkollik be a Ferenc-csatornába.

Horgászat:

Vitathatatlan, hogy a kedvenc nyári elfoglaltságok közé tartozik a horgászat, azonban ahhoz, hogy bárki hódolhasson a vízi kikapcsolódásnak, olyan helyre kell utaznia, ahol tökéletes körülmények állnak rendelkezésre nemcsak a horgászathoz, hanem azt követő pihenéshez is. Ha Ön is még az ideális helyet keresi ehhez, ne kutasson tovább, ugyanis vendégházak horgászoknak tökéletes körülményeket teremtenek a tevékenység utáni pihenéshez.

 

Hajokirandulasok

Hajókirándulások:

A következő hajókirándulások elérhetőek:
– Vízitaxi
– Motoros csónaktúra vezetővel Gemencen, a Koppányi-sziget körül
– Vízi élménytúra Baján

Hercegszanto kerekpartura

Kerékpártúra Hercegszántóra:

Hercegszántó-máriakerti kegyhely
A Hercegszántó-máriakerti kegyhely története kevésbé ismert a magyar hívek között, azonban a környéken élő sokác katolikusok több mint másfél évszázada járnak ide rendszeresen imádkozni. A hercegszántói sokác elbeszélés szerint, a Mária-kápolna helyén régen egy nagy rét volt, ahol juhokat és teheneket legeltettek, és a vodicei kút vizéből itattak a jószágokat. 

Karapancsai kastély és major
Hercegszántótól nem messze található a Karapancsai majorság, melyet a Karapancsai erdő vesz körül. A majorságot körbevevő parkban található a Frigyes Főherceg által építtetett vadászkastély, valamint Habsburg Albert főherceg által építtetett Karapancsai kiskastély.

Hajosi pincefalu

Borkóstolás Hajóson:

“Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég” – Hajós – Pincefalu

Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az “új haza” adta lehetőségeket.

Jakuzzi

Jakuzzi és szauna lehetőség:

Több szállásunkon is van lehetőség jakuzzira és szaunára.

Jelenleg ezeken a szállásokon van rá lehetőség:
Ponty-Poronty vendégház
Ponty-Lak vendégház
Hajósi Csétáj erdészház
Horgász-Lak vendégház

Gemenci kisvasut

Kisvasút kirándulás a Gemenci erdőben:

Gemenci Állami Erdei Vasút (Pörböly – Gemenc – Bárányfok)

A Gemenci erdő az Alföld nyugati szegélyén, a Sárközben terül el. A Sió torkolatától délre mintegy 30 km hosszúságban és 5-10 km szélességben húzódik. Rendszeresen elöntés alá kerülő 180 km2-es területével nem csak Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, hanem európai viszonylatban is egyedülálló.

Davod strand

Dávodi strand:

Engedje meg, hogy elhívjuk Dávodba, ahol a falu nevezetessége egy gyógyfürdő, ahol kipihenheti egészéves fáradalmai! A Ponty-Lak vendégházban is csak a kényelme a fő szempont, gyógyulásának érdekében igénybe veheti Wellness részlegünket is, mely tartalmazza a jakuzzit és a szaunát. Természetesen családja minden tagja megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Hajosi kastely

Hajósi kastélylátogatás:

A barokk stílusú hajósi kastélyt gróf Patachich Gábor kalocsai érsek építtette 1740-ben vadászkastély céljára, mivel a Hajós környékén elterülő erdőségek igen gazdagok voltak vadban. 1766–67-ben gróf Batthyány József érsek kibővítette a kastélyt, ekkor nyerte el mai formáját. 1907–08-ban árvaházzá alakították át az épületet.
A hajósi volt érseki kastély Bács-Kiskun megye legrégebbi, a Dél-alföldi Régió második legrégebbi kastélya, amely építészettörténeti, művészettörténeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön. A gyönyörűen felújított kastély 2010. szeptembere óta várja a látogatókat.